Jump to content

Nomineer voor de Nederlandse Poker Hall of Fame


TheGreatOne

Recommended Posts

Bron: Nederpoker & Pokercity & Pokernews

Dit is een initiatief van diverse Nederlandse poker websites, zo kan je dit bericht ook aantreffen bij de collega's van PokerCity en PokerNews.

De poker Hall of Fame is een lijst van geëerde spelers en personen uit de pokerindustrie die sinds 1979 wordt bijgehouden. In 2004 kreeg Harrah's (tegenwoordig Caesars Entertainment) de poker Hall of Fame erbij toen ze de rechten van de World Series of poker overnamen van Binion's Horseshoe. Sinds 2009 is de procedure voor de poker Hall of Fame gedeeltelijk openbaar; mensen van over de gehele wereld kunnen stemmen op wie er dient opgenomen te worden in de poker Hall of Fame.

Rob Hollink en Noah Boeken

De poker Hall of Fame bestaat alleen op papier. Ieder jaar worden er een of meerdere personen opgenomen in de poker Hall of Fame tijdens een speciaal diner voorafgaand aan de World Series of poker Main Event finaletafel in november, maar er is geen fysieke locatie waar je als fan heen kan om de lijst te bekijken. Desondanks is het een enorme eer voor ingewijden; T.J. Cloutier noemde het bijvoorbeeld één van de twee dingen die hij altijd al wilde (de ander was een bracelet winnen). Barbara Enright noemde het een kroon op haar loopbaan.

Momenteel zijn er 48 spelers opgenomen in de poker Hall of Fame, waarvan Jack McLelland (Bellagio pokerbaas) en Daniel Negreanu de meest recent toegelaten leden zijn. 23 van de 48 personen op de lijst zijn nog in leven. De lijst is te bekijken via WSOP.com/PokerHallofFame en via Wikipedia.

Er zitten geen Nederlanders in de poker Hall of Fame, het is een voornamelijk Amerikaanse en Canadese aangelegenheid. De afgelopen jaren is Marcel Lüske diverse keren door pokerfans geprobeerd genomineerd te krijgen, maar nooit kwam hij in de officiële selectie voor.

De Nederlandse poker Hall of Fame

poker is in Nederland nog altijd populair. Hoewel de nieuwigheid eraf is, en je niet meer dagelijks pokerprogramma's op de Nederlandse televisie tegenkomt, zijn er nog honderden homegames waar spelers hun favoriete hobby uitoefenen. Niet alleen in buurtcafé's en sportkantines, maar ook bij mensen thuis die Holland Casino toernooien verder laten voor wat ze zijn, en ook niet dagelijks op pokersites komen om op de hoogte te blijven.

De populariteit van het pokerspel is tot stand gekomen door een samenloop der omstandigheden. Diverse personen hebben bijgedragen aan het geaccepteerd krijgen van poker als legitieme hobby, en ook vandaag de dag nog zetten heel veel mensen zich in om poker populair te maken en te houden. Dit hoeft niet altijd onbaatzuchtig te zijn, een groeiende of aanhoudende populariteit kan een persoon bijvoorbeeld financieel gewin opleveren, maar dan alsnog kunnen we die persoon eren voor diens inzet.

Marcel Lüske

Er was tot op heden nog geen lijst met mensen die we eren om hun bijdrage(n) aan het Nederlandse poker. Daar komt vanaf vandaag verandering in met de oprichting van de Nederlandse poker Hall of Fame(NPHOF). Net als de algemene poker Hall of Fame zal ook de NPHOF geen fysieke locatie krijgen. Wel zal er een website komen, wordt er een Wikipedia-pagina aangemaakt, en staat het Nederlandse pokersites vrij om de lijst op te nemen binnen hun domein.

Naast personen die hebben bijgedragen aan de populariteit van poker in Nederland, willen we in de NPHOF ook de beste Nederlandse spelers eren.

Voorwaarden Nederlandse poker Hall of Fame

Om opgenomen te kunnen worden dient een persoon te voldoen aan enkele voorwaarden. Deze zijn afgeleid van de criteria van de poker Hall of Fame.

De voorwaarden zijn voor een speler zijn als volgt. Een speler dient:

gespeeld te hebben tegen de top van de wereld.

gespeeld te hebben voor hoge bedragen.

het respect van zijn of haar leeftijdgenoten verworven te hebben.

de tand des tijds te hebben doorstaan.

een goede reputatie hebben en vrij zijn van schandalen die een negatieve invloed hebben op de populariteit van poker in Nederland.

Voor personen die zelf niet erkend worden om hun spel maar om hun bijdrage aan de populariteit van het pokerspel, geldt de volgende voorwaarde. Een persoon dient:

bijgedragen te hebben aan de groei en het succes van het pokerspel in Nederland.

De regel dat een persoon 40 jaar of ouder dient te zijn om toegelaten te worden, zoals geldt bij de poker Hall of Fame sinds 2009 toen Tom Dwan werd genomineerd, is niet van kracht voor de Nederlandse poker Hall of Fame.

De procedure

Het opnemen van personen in de Nederlandse poker Hall of Fame zal verlopen volgens drie stadia.

1. Nomineren

Het staat iedereen vrij om personen te nomineren voor de NPHOF. Gedurende twee maanden ieder jaar is de nominatieronde van kracht. Leden van Nederlandse pokersites en communities kunnen naar eigen inzicht een lijst van personen opstellen die het in hun ogen verdienen om genomineerd te worden. Ook personen zelf kunnen een campagne starten om genomineerd te worden.

2. Selectie

Aan het einde van de twee maanden is het aan de redactie van de pokersite of community om een selectie te maken van alle inzendingen. Deze selectie wordt doorgegeven aan de organisatie van de NPHOF.

3. Stemronde door de zittende leden van de Nederlandse poker Hall of Fame

De organisatie van de NPHOF verzamelt alle voorgestelde selecties, en maakt er een overzicht waarop de zittende leden van de NPHOF kunnen stemmen. Ieder jaar komen er twee nieuwe leden van de NPHOF bij, de rest van de genomineerden maakt pas het volgende jaar kans op een plaats.

Aangezien er deze eerste editie van de NPHOF nog geen zittende leden zijn, wordt deze ronde in 2015 overgeslagen. Dit jaar is de eindselectie van de spelers die opgenomen worden in de NPHOF dan ook aan de redacties van de Nederlandse pokersites en pokercommunities. Deze zullen in overleg 5 personen opnemen het eerste jaar.

Eerste aanzet

Aangezien de Nederlandse poker Hall of Fame pas hierbij in het leven geroepen is, hebben we hierbij een voorzetje voor de genomineerden. In onderstaande Google formulier kan je aangeven wie jij een nominatie gunt. Je treft vooral genomineerde personen die naast heel goed in poker, ook een positieve bijdrage hebben gehad aan poker in Nederland. Naast de voorgestelde namen, is er ook de mogelijkheid om zelf personen te nomineren. Dus als je toch liever puur een speler wilt nomineren, die zich misschien vooral op poker concentreert en niet geeft om poker in Nederland te promoten, dan sta je daar helemaal vrij in natuurlijk.

Stemmen kan je o.a. hier doen.

Uiteraard stem ik niet op mij zelf maar heb net gestemd op de man die in mijn ogen poker in Nederland naar een hoger platform getild met zijn professionaliteit. Hij heeft zoveel gedaan, van de auteur, speler, tv, reporter, billboard, pokerbond etc. Ik wilde eerst op Peter Voolstra stemmen aangezien hij de eerste grote stappen heeft gezet om poker in Nederland op de kaart te zetten en te krijgen, respect! En Marcel is een icoon.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.