Jump to content

Unibet neem Stan James over


Recommended Posts

Op een blauwe maandag heb ik nog wel eens poker gespeeld op Stan James, voornamelijk vanwege een mooie rakeback deal. Nu lees ik zojuist dat Unibet verder gaat in de consolidatieslag die op dit moment gaande is in de online sportsbetting wereld. Men doet dit door volledig in cash 19 miljoen pond af te tikken voor Stan James met de intentie om nog steviger voet te zetten in de Engelse gokmarkt

Enkele anderen overnames die nu spelen

Overname Bwin door GVC en Amaya

Overname van de Lotto door Staatsloterij

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Omdat @bonsjans het markt onderzoek naar Unibet nog niet gedaan heeft ben ik wat verder gaan zoeken hoe deze grote bookmaker eigenlijk ontstaan is en uit welke andere casino-groepen men bestaat.

Unibet is in 1997 opgericht in Engeland waar men begon met weddenschappen aan te nemen puur telefonisch waarna in 1999 de eerste websites van 'de Betweters Koert en Hugo, het licht zagen.

Gedurende de jaren daarna is Unibet zowel uit zichzelf verder gegroeid maar heeft men ook verder aan de weg getimmerd door allerhande overnames en slimme sponsordeals. Men heeft o.a. Mr Bookmaker overgenomen (dit was ooit mijn eerste bookmaker).

Ook hebben ze reeds rechtszaken over zich heen gehad, o.a. in Belgie waar Unibet een klacht kreeg van de Nationale Loterij.

De online grootmacht kreeg door de overname van Mr Bookmaker ook een wielerploeg in de maag gesplitst die conflicten kreeg met verschillende wieler unies omdat men het gokken uit de wielersport wilde weren. Sindsdien is men continue bezig met verdere uitbreidingen te zoeken waaronder recent ook enkele overnames.

Een ander punt waar @bonsjans wel heel bekend mee is, is natuurlijk de Unibet Open waar hij een mooi artikel over geschreven heeft

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...