Jump to content

Slotenmakers 24/7 Rhenen, oplichterij


Recommended Posts

Inwoner van mij belde mij vandaag op dat zij zichzelf had buitengesloten en daarom een slotenmaker heeft gebeld. Prima, kan gebeuren. Of ik even 715 euro wilde betalen, direct per pin of contant.


Meneer heeft letterlijk 30 minuten werk verricht. Meneer heeft €249 gerekend voor 30 minuten werk. Hij heeft €30 gerekend voor voorrij kosten. Daarnaast heeft hij een cilinder die ik in de bouwmarkt voor €60 kan kopen (gelijkwaardige) geplaatst en rekent hij hier €285 voor.


Vervolgens rekent meneer ook nog kosten voor het boren, extra materiaal en wat overige dingen. Totale kosten voor 30 minuten werk €719,89.

Het mooiste is, dat letterlijk naast de deurklink een raam zit wat je zonder moeite had kunnen breken. Er liggen namelijk (toevallig i.v.m. opnieuw betegelen) stenen naast de deur. Letterlijk naast de deur! je kan je hand zo naar binnen steken en de deur openen hierna, zonder enige moeite.


Nee, meneer kiest er voor om het slot uit te boren (heeft letterlijk 3 minuten gekost) en de cilinder te vervangen. Prima, maar een cilinder van €60 voor €285 verkopen en ook nog eens €249 rekenen voor 30 minuten werk…. wat een oplichterij.


Ook was ik zelf niet aanwezig (hoofdbewoner) dus ik snap niet waarom meneer geen toestemming heeft gevraagd aan de hoofdbewoner.

Ook heeft hij de deur zo maar open gemaakt zonder enig vorm van controle of mevrouw wel daadwerkelijk is wie ze beweerd en of ze überhaupt wel inwonend was. Stel is het gekke geval dat ze niet inwonend was, dan had ze makkelijk enkele spullen kunnen oppakken en via de achterdeur weg kunnen lopen. Nul controle dus, totale lak aan veiligheid!

Een factuur zonder website, telefoonnummer of email adres alleen een KVK adres er op. Ik kan dus ook geen contact opnemen met de persoon in kwestie.

“Slotenmakers 24/7” staat op de factuur. Het vernoemde adres is: Papaverstraat, 3911ZA in Rhenen.
Als naam staat er nog extra vermeld: Slotenspecialist 24/7.

Bel dit bedrijf nooit, ze lichten je op waar je bij staat! Vieze ratten zijn het om dit soort tarieven te rekenen.


https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=744680220000


Ik begrijp dat ik mijn geld kwijt ben, zeker gezien de bewoonster geen goed Nederlands spreekt en een vage factuur getekend heeft waarop staat dat je verplicht bent de bedragen te betalen (ook al zijn ze overdreven hoog en wordt je opgelicht waar je bij staat) in hele kleine letters die je amper lezen kan. Geld is dus weg, maar ik wil de mensen wel attent maken op de oplichterij van dit bedrijf en -of dit persoon in kwestie zodat er niet meer gedupeerde komen.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Och ja, die slotenmakers.....Je kunt neerkijken op “gewone lineaire televisie” en al je informatie van het internet proberen af te halen. Maar er is in consumentenprogramma’s en TROS opgelicht al zooooo vaak gewaarschuwd voor de praktijken van lieden die zich “slotenmaker” noemen. Jouw huurder had gewoon toestemming aan jou moeten vragen voordat er werkzaamheden aan jouw huis worden uitgevoerd. Dat iemand zich buiten heeft gesloten is jammer, en ook een beetje zielig, maar jij hoeft toch niet op te draaien voor de kosten daarvan? Of zie ik dat verkeerd?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.