Jump to content

Poker virus


rhellevo

Recommended Posts

Online pokeraars worden geteisterd door een virus dat in hun kaarten kijkt en daar screenshots van naar kwaadwillenden stuurt. Die voegen zich vervolgens bij het spel dat de getroffen pokeraar op dat moment speelt en proberen hem of haar op die manier geld afhandig te maken.

Dat schrijft cyberveiligheidsonderzoeker Robert Lipovsky in een blog. De malware zit verstopt in programma's die mensen die online pokeren moeten helpen met beter spelen, zoals pokerrekenmachines en spelerdatabases.

De malware richt zich op pokeraars die het kaartspel via de populaire sites Pokerstars en Full Tilt poker spelen. De kwaadaardige code verbergt zich op getroffen computers en wacht totdat het slachtoffer zich naar één van die twee sites begeeft.

Dan begint het virus screenshots van de kaarten van de getroffen speler met daarbij ook de unieke spelers-id te sturen. Vervolgens zoekt de aanvaller het spel de getroffen pokeraar speelt op en voegt zich erbij. Met het zien van de kaarten van de tegenstander heeft de aanvaller dan een aanzienlijk voordeel.

De meeste getroffenen zijn inwoners van oost-Europese landen in het algemeen en Russen en Oekraïeners in het bijzonder. In totaal zijn enkele honderden mensen geïnfecteerd. Het is niet bekend of daar Nederlanders tussen zitten.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.