Jump to content

Hoe verlopen de beursmaanden oktober, november, december 2015 voor jou?


LasVegasNic

Recommended Posts

OneTimers, welkom in de topic: Hoe verlopen de beursmaanden oktober, november, december 2015 voor jou?

Hierin kun je alles zetten wat te maken heeft met je beleggingsportefeuille.

Een nieuwe periode, dus weer nieuwe kansen op succes!

Hoe was je rendement deze periode? Is de waarde van je portefeuille gezakt of juist gestegen?

Wat waren je toppers of floppers?

Welke aandelen, opties, … heb je gekocht of juist verkocht?

Waarom? Deel hier je informatie, voorkennis!

Wie weet kan ik er van leren of nog beter meeprofiteren.

Vergeet de favoriete citaten van onze Gordon Gekko niet:

The most valuable commodity I know of is information.

I look at a hundred deals a day. I pick one.

Bulls make money. Bears make money. Pigs? They get slaughtered.

Greed is Good

Ik wens een ieder en zeker mezelf, een $ucce$volle beursperiode!

Het laatste wordt echt tijd want tot nu toe was 2015 één groot drama.

Ik ben benieuwd of het laatste kwartaal nog voor leuke verrassingen kan zorgen,

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

De beurs is vandaag onwijs sterk gestegen nadat we afgelopen weken ook deze dagen hebben gehad maar dan naar de onderkant. De AEX ruim drie procent in de plus op een dag betekent dat de volatiliteit hoog blijft op de financiële markten. Vorige week nog een koers van 410 punten, nu alweer rond de 440 punten. Voor @eurobsgame betekent dit voor zijn challenge weer bijstorten ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja @Jackpot , en leuk hoor . Natuurlijk hoop ik , na 7 lange jaren van crisisdenken, dat de beurs de weg omhoog terug vindt. Nederland schijnt er érg goed voor te staan . Ik weet niet helemaal waarom , zie vooral mensen om mij heen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen .

Export loopt lekker, huizenmarkt volledig hersteld , belastingvoordeel volgend jaar en zowaar een lage olieprijs die juist voor ons goed nieuws is .

Het optimisme en de banenmarkt van de mooie jaren '90 komt waarschijnlijk niet meer terug , ( "even nadenken of ik deze baan wel neem, misschien komen er nog betere aanbiedingen, " ).

Ik houd van positief denken en vooruitgang . Mijn challenge om de AEX te verslaan begint in ieder geval met een flink hogere bankroll = hogere inzetten !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Gelukkig is de beurs niet gekelderd tijdens mijn Vegas vakantie. Sta nog steeds in dik in min maar er is hoop :-) Mijn aandelen MGM staan weer op het hoogste punt dit jaar. De andere casino-aandelen LVS, WYNN, MPEL blijven heel ver achter. ING doet het ook niet goed.Kleine 3 euro onder de hoogste stand dit jaar. Gelukkig is het jaar nog niet om dus ik hoop op verder herstel en een stijgende AEX en DAX. Goed voor mijn ETF's.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

De 500 grens is nog steeds niet in zicht. Vrijdag is de AEX gesloten op 468,69 en de DAX op 11.109,19. Schiet nog niet echt op. Het zelfde geldt voor mijn rendement, sta met mijn Binck portefeuille zwaar in de min. Ik ben wel bezig om meer evenwicht in mijn portefeuille te brengen. Meer ETF's indices.

Enige pluspunt afgelopen vrijdag. IPO-winst ABN-AMRO. Ik ben wel benieuwd wat de koers gaat doen de komende week. Op tijd verkocht of wellicht toch te vroeg. Ach, van winst nemen wordt nooit armer :-)

Link to comment
Share on other sites

AEX gesloten op 472,17 op naar de 480 of gaan we weer terugvallen?

Aandeel ABN AMRO doet het goed. Is gesloten op 19,65. Voor degene die ze nog niet verkocht hebben zitten bijna op 2 euro winst per aandeel. Aandeel ABN AMRO doet het goed maar met mijn ING gaat het een stuk minder. Wel weer gelukkig boven de 13 euro. Nu weer terug naar de 16 euro :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik denk dat we december al kunnen kwalificeren als GEEN kerstrally of eindejaarsrally waar toch iedereen altijd op hoopt. Het enige positieve is dat na december weer januari komt wat historisch gezien altijd een sterke beursmaand is.

Voor eventueel een gokje hierop kun je gebruik maken van onze de gok en beleg app van Bux of door middel van binaire opties van bijvoorbeeld OptieClub.

Op dit moment is de onzekerheid omtrent de Federal Reserve (FED) en haar renteverhoging 16 december een van de boosdoeners alsmede het feit dat de ECB onvoldoende maatregelen heeft genomen om de inflatie weer op peil te krijgen. De lage olieprijs zou je als iets positiefs op kunnen vatten, en is het grotendeels ook, maar voor de inflatie is het desastreus en brengt de angst voor deflatie weer op de agenda.

Als er een regio is waar je mijn inziens nu op in moet zetten zijn dit emerging markets, zowel op het gebied van aandelen als obligaties.

Hierin kun je prima actieve beleggingsfondsen vinden, maar ook passieve ETF's en trackers zijn beschikbaar.

Link to comment
Share on other sites

Met de Klimaattop Parijs afspraken om de CO2 uitstoot te verminderen , denk ik dat Shell / Koninklijke Olie het moeilijk gaat krijgen. Rond 2/3 van alle winbare fossiele brandstoffen dienen nu in de grond te blijven zitten. Algen kerosine , zonne panelen die niets meer kosten , wind aandelen , electrische auto's , slimme elektriciteits netwerken , dit alles zal de olie maatschappijen aandelen naar beneden stuwen.

Wel blijft gas erg belangrijk en de NAM , 50 % Shell zal het goed blijven doen maar is niet voldoende denk ik .

Link to comment
Share on other sites

De paniek begint toe te slaan op de beurzen nu enkele grote high yield fondsen haar deuren moet sluiten en uitbetalingen naar investeerders moet staken. High yield is vergelijkbaar met aandelen en met name de lage olieprijs heeft gezorgd dat veel energiebedrijven in deze high yield markt (junkbonds) terecht zijn gekomen.

Grote partijen als hedgefund Third Avenue sluit haar deuren en ook de bekende managers Bill Gross van Janus Capital en Carl Icahn (de hedgefund manager die Apple op haar knieen kreeg) is negatief.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...