Jump to content

Wie doet er mee aan de Open Nederlands Kampioenschap Poker en Waarom doe je mee?


Peneloopee

Recommended Posts

Mijn vraag is simpel, Wie speelt er mee met de ONKP (Open Nederlands Kampioenschap Poker) in 2016 en waarom? Ik kan me namelijk niet zo goed voorstellen dat je geld betaalt en een lokaal pokertoernooi speelt waar je niets mee kunt winnen (behalve de eer) en er geen prijzengeld is.

Als je wel wint moet je nog andere (voor)rondes winnen met Pokeren. Als jij zo goed bent in pokeren, kun je toch net zo goed toernooien spelen waar je wel (veel) geld mee kunt winnen? Wat triggert jou dan om wel mee te spelen met een toernooi zonder prijzen? Ik ben benieuwd naar je reactie ;-)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Goede vraag, zelf hebben we in 2005 de Empire poker Toer uitgerold in Nederland en was hetzelfde principe. Waarom willen mensen lekker een potje poker spelen zonder prijzen?

Het competitie element, gezellig en poker is een fantastisch spel. Wat mij verbaasd is dat mensen ook zeer serieus spelen en de eer hoog wordt aangeschreven. Ook kan die een mooi opstapje zijn om bijvoorbeeld te spelen in het Holland Casino of ergens in een homegame/toernooien. Er spelen ook meer dames in en de sfeer is altijd goed te noemen.

Ik heb afgelopen periode meegespeeld in de competitie met pokerteams en moet zeggen, was beter georganiseerd dan sommige professionele toernooien waar ik voor moest betalen (incl. fee) Het is gewoon leuk om te doen maar zal geen brood op de plank brengen maar je verliest ook weer niks :-)

Mijn antwoord: generale repetitie en lekker leuke (netwerken) mensen ontmoeten.

Link to comment
Share on other sites

Leuk dat jullie reageren op dit onderwerp :-) Ik heb zelf een keer meegedaan aan een pokertoernooitje van het toenmalige NAKP. In een lokale kroeg en ze hadden 7 tafels vol gekregen. Het was wel "proppen". Ik vond ook dat de blinds structuur niet goed was, te snel zoals ook @Vondert opmerkt.

Voor het socializen en netwerken weet ik niet of een pokertoernooi nou wel de meest geschikte plaats is, daar kan ik wel iets anders bij bedenken. poker is en blijft absoluut een fantastisch spel! en ik ben ook voor nog véél meer vrouwen aan de pokertafel! @TheGreatOne

Link to comment
Share on other sites

Vroeger kon je nog wel eens naar de discotheek, en toen moesten wij ook altijd entree betalen. Ik had er dus ook geen problemen mee om wat te betalen waarbij je aan fatsoenlijke pokertafels kunt spelen. 

Het enige wat ik waardeloos blijf vinden is de structuur. Met een beetje geluk konden wij 1 orbit spelen per blindlevel.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vorig jaar samen met mijn vriendin mee gedaan in Purmerend. Ook dit jaar doen we, samen met nog een vriend, weer mee. Deze keer iets dichter bij huis in Hoorn. De reden is vooral gezelligheid, biertje erbij en het is goed georganiseerd. Dat je niets kan winnen neem ik voor lief. Naar andere toernooien krijg geen vrienden of mijn vriendin ook niet mee i.v.m. de vaak hoge buyins. Op deze manier kan ik ze toch kennis laten maken met live toernooipoker. Destijds met PKVN ook meegedaan, m'n meissie ook.. die wist zelfs door te dringen tot in de finale in Rotterdam.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Er zijn soortgelijke initiatieven met een betere structuur zoals de poker Series van Pokeren.nl. We speelden daar met dubbele startstack, langere levels en vaste dealers. Dat scheelt al een boel want dat om beurten delen is een ramp. ONKP is zeker een goed initiatief maar met de structuur die ze gebruiken is het inderdaad een bingo toernooi. Ook spreken de locaties van de pokerseries mij meer aan.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb gisteren gespeeld in Hoorn. Organisatie is zoals bekend goed geregeld. Uiteraard speel je gewoon een hyperturbo, maar dat weet je op het moment dat je je inschrijft al. Niveau is natuurlijk wel heerlijk. Aan de andere kant is het soms wel weer vervelend als je iets meer van het spelletje weet dan de rest, omdat je dan automatisch voor je tafel als een soort brush gaat fungeren.

Exit hand:

Krijg KK ergens in middenpositie. Level 100/200, UTG bet 600, 2 mensen voor me callen nog, ik raise naar 2400. Bettor fold, ander called en de man voor me telt zn fiches uit naar 2400. Vervolgens zet hij ze over de lijn. Neemt ze terug en zegt dat ie allin gaat. Dus ik wijs hem erop dat ie gewoon gecalled heeft, kleine discussie en hij zag niet in wat het uitmaakte. Slot van het liedje, gewoon een call natuurlijk.

Flop is laag (6xx), ik gooi het erin, een fold en een call van die andere gast. Kaarten gaan open, blijkt ie K6o te hebben. River spiked ie nog een extra zesje, dus Remco kan een biertje halen aan de bar.

Maatje van me ligt er 5 minuten later uit, dus we besluiten 2 tientjes in de gokkast te gooien. Dat werden uiteindelijk 6 tientjes. Pakken met onze laatst stuivers een bonusspelletje mee en zijn in de veronderstelling weer quite te staan. Na het uitbetalen bleek dat we 5 tientjes in de plus stonden. Al met al een leuke en gezellige avond, en door de bonusgame nog gratis gedronken ook!;)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 month later...
×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.