Jump to content

Hebben jullie wel eens geld uitgeleend aan iemand die ging gokken en het geld niet terugbetaalde ?


Recommended Posts

Geld uitlenen is heel normaal in de gokwereld. Vooral bij poker en bij Golden Ten ( destijds ) waren allerlei deals zó gemaakt. Als je een speel maatje had dan was het toch geen probleem als hij blut was om hem wat geld te lenen ?

Maar wat als diegene vervolgens verliest en daarna niet terugbetaald ? Het lastige is , dat geld heel relatief is in de kansspeelwereld. Iemand die "rijk " is kan het geld weer zó kwijt raken. En je weet dat dit jou óók kan overkomen , dus de etiquette  is om niet te "streng " en hard te zijn als iemand ( nog ) niet terug heeft betaald .

Dus : Is het jullie wel eens overkomen in goed vertrouwen geld uit te lenen aan iemand die het ging vergokken en het niet terug  betaalde ?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ja en ben hier al heel alert op maar toch paar keer voorgekomen en afgeschreven. De persoon in kwestie ook meteen. Wat ik het vervelendste van alles vind van lenen is dat je er vaak zelf achteraan moet gaan en dat trek ik heel erg slecht. Uitlenen is dus zeker niet "my cup of tea" en komt eigenlijk door het volgende. Moneymanagement, moet je lenen dan ben je dus niet goed bezig of geweest met je geld en zadel je jou problemen om aan andere mensen. Ik ken weinig verhalen van een win/win situatie en levert regelmatig ook in persoonlijke sfeer problemen op.

In de pokerwereld was het inderdaad heel normaal en ging het ook vaak goed maar ken de verhalen waar het helemaal mis gaat ook en waarom zou je het risico nemen? 

Link to comment
Share on other sites

Ik zelf gelukkig nog geen problemen mee gehad. Ben zelf cash(home)game deler. Komt regelmatig voor dat ik wat voor moet schieten. Kwestie van goede afspraken maken met de mensen. Anders is het een keer en niet weer, voor beide partijen duidelijk.. Tot nu toe altijd alles gewoon terug gekregen zonder moeilijkheden.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Dit is een beetje het topic waarover nu ook gesproken werd in het topic over Raisin en geld uitlenen aan vrienden, bekenden en gokkende spelers. 

Mijn meest bekende voorbeeld waar dit fout ging en groot uitgemeten werd in de media was het verhaal rondom de succesvolle pokerspelers 'Padjes' (Paul Berende) die grote successen heeft meegemaakt maar helaas ook diepe dalen. Laatste tijd is het wat rustig rondom hem nadat hij nog enkele grote winsten had gemaakt.

Link to comment
Share on other sites

In de Golden Ten scene  was geld uitlenen aan je "maten " vanzelfsprekend. Heel vaak speelde je samen met iemand  , en als de ander totaal geen resultaat had en compleet blut ging op een "ketel " waar jij keer op keer en een  vol "plein" binnenhaalde , dan was een leninkje snel geregeld .

Meestal wist je dat de kans dat je het geld terug zou krijgen klein was. Maar omdat je toch beter speelde als je "maat " er bij was , en omdat je samen in dezelfde situatie verkeerde , vond je het niet zo erg .

Ik heb een erg slechte speler in het golden ten casino "Holiday Inn "  in Leiden rond de 2000 gulden geleend . Ik had medelijden met hem , hij werd door de bouleur " kapot gespeeld " en ik wilde hem helpen terug te komen .

Nooit iets terug gekregen en de man ook nooit meer terug gezien. Maar ik zal dit mij natuurlijk mijn leven lang herinneren ...  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.