Jump to content

Gokken vanaf je 18e, verstandig?


Recommended Posts

  • 1 month later...

Mooi artikel , goede discussie .

Je mag natuurlijk op je 18de al een heleboel dingen doen die gevaarlijk kunnen zijn of waar je later spijt van kan krijgen waarbij alcohol drinken , drugs roken  ( wiet , gedoogd ) en seks hebben ( helemaal legaal )  , en autorijden de gevaarlijkste ( qua gevolgen )  zijn .

Dus waarom dan niet gokken ?

Het is waar dat gokken een risicovolle activiteit is en dat je als 18 jarige weinig verdient . En dat gokken daarom een grote aantrekkingskracht kan hebben .

En ja je kan met spelen ( pokeren , roulette , blackjack , gokkasten ) je hele leven naar de klote helpen ( en dat van anderen ) . Het is een gemene verslaving als je die krijgt  , die je pas in de gaten hebt als je probeert te stoppen .

Maar of het verschil tussen 18 jaar en 21 jaar nou echt veel verschil zou maken weet ik niet . Ik denk dat , als je het gok "gen" bij je draagt , dat je uiteindelijk toch wel gaat gokken .Link to comment
Share on other sites

Informeren, opvoeden, bespreekbaar maken, uitleggen, neenemen en in mijn ogen vooral het sociale aspect. Vaak gaat gokverslaving en bij jongeren het in het geniep en weten er maar weinig mensen vanaf. En hoewel ik 18 jaar jong vindt en er in mate meer risico is gaat het sec niet om de leeftijd maar meer om de randvoorwaarden en karakters. Maar hoe ga je dat meten bij binnenkomst van het HC :-)

Mooi stuk @YoungGambler we leren weer van jou met al je kennis en avonturen in het Nederlandse gaming landschap. Keep us posted en zo houden we elkaar in de gaten met de hele community.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.