Jump to content

Nederlanders verdienen hun geld met Esports


Nomore

Recommended Posts

Vandaag op de voorpagina van De Telegraaf een kort stukje over een Nederlandse speler die zijn geld gaat verdienen door middel van Esports. Hij speelt Counterstrike, wat een van de meest populaire spellen is binnen e-sports. 

Esports is een fenomeen wat snel in opkomst is in Nederland, maar vooral nog daarbuiten. Belangrijkste e-sports spellen zijn:

 • Dota
 • Counter Strike
 • League of Legends
 • Heartstone

Joey Cruc1ial speelt Counterstrike en is nu aangekocht door een Amerikaans team dat haar basis zal hebben in Californie. Hij zal hier gaan wonen in een luxe villa met zijn andere teamgenoten en men gaat proberen de wereldtop aan te vallen. Het team van Joey heet Splyce Pro.

Zie ook een interview met de directeur van Fnatic op OneTime en een uitleg van Clash Royale, ook een soort esports game voor op je mobiel.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Het valt mij de laatste tijd behoorlijk op dat e-sports steeds meer in het nieuws komt en voelt alsof het Nederland aan het veroveren is. Dat er nu al commerciële partijen zijn zoals Unibet die wedden op esports aanbieden zegt al genoeg en zal ongetwijfeld een vlucht gaan nemen naarmate esports zich over de wereld gaat vestigen. Gamen is niet meer uit onze maatschappij weg te denken, kijk naar Pokeman Go en de hype die er nu ontstaat. Esports is niks meer dan kijken naar mensen die aan het gamen zoals onze @Pexer ook de hele dag doet en tientallen kijkers heeft als die aan het spelen is. (iets met voetbal en gave auto's) ;-)

 

Zoals met alle nieuwe ontwikkelen is er als je vroeg bij bent een voordeel te halen en ik ben vooral geïnteresseerd in het wedden op e-sports wat zich nog in de kinderschoenen staat. Van de week sprak ik @kimdlanor over wedden op Esports en hij vertelde mij al interessante zaken en gaat hier verder in duiken. 

Link to comment
Share on other sites

Leuk zeg @kimdlanor ben benieuwd hoe jij hier tegen aan kijkt! Wedden op esports is op dit moment nog klein, maar begint langzaam een plekje te veroveren denk ik. Als de markt in Nederland open gaat qua online betting denk ik dat het snel kan gaan. 

@Dopey en @WouterM, jullie als experts op gokken, hebben jullie gokken op e-sports al ontdekt?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb me daar nog totaal niet in verdiept, vroeger wel veel al die spellen gespeeld. Met name CounterStrike, niet onverdienstelijk al zeg ik het zelf ? Maar ik zit er totaal niet in. Ik lees wel eens wat, maar gok er nooit op. Maar misschien gaat dit in de toekomst veranderen.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
 • 2 months later...

Terug van lang weggeweest ;-) 

Dit heeft niet direct betrekking tot gokken op e-sports, maar ik heb ergens gelezen dat Yarasky met zijn youtube kanaal ( Call of duty en GTA ) per dag ongeveer 750 euro verdient.. Ook niet slecht voor een dag gamen en video bewerken...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...
Op 19-12-2020 om 11:52 zei Reno:

Gratis? Maar moet je dan allemaal spullen kopen ingame om het een beetje leuk te krijgen of kan je ook gewoon basic spelen?

De game is volledig gratis. het is recent overgenomen door EpicGames en hebben het concept van Fortnite toegevoegd aan Rocket League. 

Je kunt natuurlijk je auto pimpen etc.. en als je echt wat leuke spullen wil kun je deze kopen. echter krijg je ook veel gratis "skins" tijdens het spelen van de game.
Maar dit pimpen geeft je geen voordeel in het spel zelf. het is pure skill. 

Ik speel dit spel al sinds 2015 en des tijds voor 20,- gekocht en volgens mij is dat mijn beste investering (kwa games) ooit geweest aangezien ik het nog steeds speel.
 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Ik doe momenteel zelf mee met een esports competitie van de KNAF in GTSport. Ook daar wordt er zonder dat je zelf inlegt per kampioenschapspunt geld uitgekeerd. € 0,10 per punt en een mooie bonus voor de top 3 van het kampioenschap. De echte toppers kunnen zo best een leuk centje meepakken. Zelf rij ik in de 2de divisie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.