Jump to content

Spaanse Kerstloterij 2.24 miljard € (poule met Onetime)


TheGreatOne

Recommended Posts

Binnenkort start weer de grote Loteria de Navidad (Kerstloterij) met een prijzenpot van ruim 2.24 miljard euro en dit komt altijd in het nieuws (vaak dat een klein Spaans dorpje wint die gezamenlijk loten heeft gekocht). Wij als Onetimers willen natuurlijk ook dromen en kunnen een paar loten kopen om in de prijzen te vallen (kans is 1 op 7  op het winnen van een prijs)

 

De grootste prijzenpot ter wereld!

 

Geef even aan of je meewilt doen en de poule deelname kunnen we gewoon heel schappelijk houden op 5,50€ per inleg en dan koop ik daar de gezamenlijke loten voor en post ik deze in deze forum thread. Wie doen er mee (maximaal 20 deelnemers) zodat we voor 110€ kopen we dan 3 loten (39,95$ per lot)

 

ho ho ho! De Spaanse Kerstloterij is terug :-)

 

Deadline betaling en inschrijving is 1 december 2016 of eerder.

 

Om mee te spelen in 's wereld grootste loterij, de Spaanse Kerstloterij die een verbluffend prijzentotaal van €2,24 miljard uitkeert, kiest u een of meer met een vijfcijferige code voorbedrukte aandelen. Een lot, 'billete' in het Spaans, bestaat uit van zulke tien aandelen met dezelfde code. Een bedrag van €640 miljoen aan jackpot prijzen wordt verdeeld onder de 165 loten die met de winnende code zijn voorbedrukt en daarmee in aanmerking komen voor de ‘Gordo’, de jackpot in deze Spaanse loterij!

Speel op 22 december mee in de Lotería de Navidad, 's werelds grootste verloting, en profiteer van de geweldige winkans van 1 op 100.000 op het winnen van de jackpotprijs! Kies simpelweg één of meer met een vijfcijferige verlotingscode bedrukte lotaandelen uit de lijst hieronder en speel mee voor uw deel van de prijzenpot van €2,24 miljard!

 

 

Deelnemers:

Armijn

 

Link to comment
Share on other sites

Uiteraard doe ik hier wel aan mee . Met 1 aandeel . Ik zie dat de poule nog niet vol is dus daarom heb ik wat informatie geknipt en geplakt over El Gordo . 

Vraag :  wat gebeurt er als we hem winnen. Komen de Spaanse media dan naar Nederland om Onetime te interviewen ?  Zullen de Spanjaarden dan kwaad zijn dat " Ollanders" er met " hun " Jackpot vandoor gaan ? 

 

lot el gorde loteria de navidad

Geschiedenis El Gordo

De allereerste trekking vond plaats op 18 december 1812 en werd door de Spaanse overheid georganiseerd. Vanaf de trekking van 23 december 1892 ging men de naam Sorteo de Navidad gebruiken (Kersttrekking) en in 1897 werd dit ook expliciet op de loten gedrukt.

In 1913 ging men over op het huidige systeem, waarbij uit een grote trommel houten balletjes rollen met de nummers die in de trekking zitten.

De trekking El Gordo

De trekking begint op 22 december om 08.00 uur. In het bijzijn van het publiek en alle hoogwaardigheidsbekleders worden de ballen, via een geautomatiseerd systeem, naar de Tombola geleid, die op zijn beurt weer door de president verzegeld wordt. Dan is het de beurt aan de eerder genoemde weeskinderen. Twee kinderen halen twee ballen uit twee buizen, die uit twee aparte tombola’s komen, waarbij één kind uiteindelijk al zingend het nummer bekendmaakt en de ander het bedrag. De uiteindelijke lijsten met winnaars worden samengesteld door een veertigtal anonieme personen, die via een geautomatiseerd systeem de winnaars en bijbehorende dorpen en steden op lijsten vermelden. Deze lijsten worden door heel Spanje verspreidt en ’s middags zijn uiteindelijk de winnaars bekend.

Het is geen verrassing dat El Gordo erg populair is onder de Spaanse bevolking. Veel dorpelingen kopen bijvoorbeeld gezamenlijk een lot.

Del Estado El Gordo

Deze loterij is een van de oudste ter wereld. El Gordo heeft ook de grootste bedragen aan prijzengeld. Het beheer van deze kerstloterij is in handen van S.L. Loterías Y Apuestas Del Estado.

Deze en alle andere Spaanse loterijen worden georganiseerd door de Spaanse overheid. Prijzen zijn belastingvrij, uiteraard is het als niet-Spaanse deelnemer wel verstandig om even de Nederlandse belastingwetgeving er hierop na te slaan. De opbrengst van deze loterij, zo’n €1 miljard wordt besteed aan goede doelen.

Vanaf eind juli zijn de loten al te koop, zowel online als bij de aangewezen verkooppunten in Spanje. Online kan men de loten bestellen via de site van de Nationale Loterij, deze site is in het Spaans en Engels en dus ook toegankelijk voor niet Spaanstaligen.

De grote klappers vielen in 2011. Toen werd €2,5 miljard uitgekeerd. Deze prijs viel toen in een klein dorpje. De inwoners met een winnend lot mochten €720 miljoen euro onderling verdelen. Alle winnaars hielden er €400.000 euro.

 

 

OFFICIELE NATIONALE LOTERIJ SPANJE

In Spanje worden de diverse loterijen aangeboden door de Loterías y Apuestas del Estado. Zij bieden de volgende loterij spellen aan:

La Primitiva, Euromillions, BonoLoto, El Gordo de la Primitiva, Predictor, De Quinigol, Lototurf
en Vijfvoudige Plus.

 

Bron: http://www.spaanseloterij.com/loterij-el-gordo/

 

Edited by eurobsgame
Bron vermelden . (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.