Jump to content

Crypto Currency (o.a. Bitcoin, Ethereum, Guldens etc.)


Shameless

Recommended Posts

 • 2 weeks later...

@Shameless, tot nu toe nog geen positieve verhalen. Aan het begin ooit gulden coins gekocht. Jaren niet meer naar omgekeken. Als ik mijn "wallet" weer aan de praat krijg dan hoop ik wat guldens te verzilveren. Je zou een keer voor 200 euro kunnen investeren en een gokje wagen. Geld wat je ander zou spenderen in een casino. Heb ik ook gedaan, ik moet nog even afwachten hoe het uit gaat pakken. Tot nu ga ik ervan uit dat ik het kwijt ben. Ben een noob wat betreft crypto currency en zijn andere Onetimers die hier veel meer verstand van hebben.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Even een tijdje niet op Onetime geweest.

Ik zit sinds 2014 al vol in de Gulden en heb de waarde daarvan tot grote hoogte zien stijgen dit jaar. Hij stond op een gegeven moment op 8 cent is daarna ook net zo hard weer teruggeklapt, nu op ongeveer 4 cent, maar het is voor mij nog steeds tientallen keer meer waard als waarmee ik begon. Ook de Gulden staat nog in de kinderschoenen en er zijn leuke initiatieven om het eea beter te maken.

Je kunt nu ook Guldens aan Serious Request doneren: https://seriousgulden.nl/.

De Bitcoin gaat erg hard de laatste dagen, die verwacht ik nog wel snel richting de $1.000. Helaas niet zo slim geweest om op het hoogtepunt een deel te spreiden, door ook nog in te zetten op de Bitcoin.

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ik had naar aanleiding van een tip voor iets van 1.500 euro Steem gekocht vlak voordat ze de inflatie van 90% per jaar naar 9% per jaar hebben veranderd. Toen het een week later 2.500 euro waard was mijn inleg opgenomen en de 1000 euro winst in Steem gehouden.

Die 1.000 euro is nu een paar maanden later nog iets van 350 waard dus ik beter gelijk ook mijn winst ook op kunnen nemen. :-)

Je kan serieus cash maken met Crypto maar dan moet je er wel zin in hebben om er constant bovenop te zitten.
Jouw winst is altijd het verlies van iemand anders.

Edited by Gokje (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Bitcoin gaat de laatste maanden weer door het dak en heeft gisteren een nieuwe all time high neergezet van $1,172.09. Dat is dan op basis van de koers van CoinDesk (hun CoinDesk Bitcoin Price Index (BPI)), onderling zijn er namelijk altijd nog wel wat verschilletjes. Ik check zelf voornamelijk de site Coinmarketcap met enige regelmaat, daar kan je mooi ook het verloop en perspectief in relatie tot andere cryptocurrencies zien.

Toch blijft het altijd een gok en weet je nooit wanneer het zinvol is om in- of uit te stappen. Vorig jaar maart, toen Ethereum met een grote opmars bezig was, heb ik nog 2 BTC omgezet in ETH ... ouch, is nu omgerekend nog maar 0.6 BTC waard ? 

Ondanks dat er nog wel altcoins zijn met enige potentie, is en blijft Bitcoin toch voorlopig the one and only. Alleen moet er echt nog wel heel wat gebeuren om de infrastructuur en onderhoudbaarheid van de blockchain futureproof te krijgen, want o.a. met stroomverbruik loopt het nu echt al de spuigaten uit ...

coindesk-bpi-chart-3-1.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

13 minuten geleden zei JackPot:

Is dit niet een mooi moment om de Bitcoins de deur uit te doen @FiftyFifty?

Op basis van het historisch rendement wel ja ... maar met die manier van denken zijn meer mensen het schip in gegaan ;)  

Er zijn m.i. voldoende redenen waarom de toekomstige BTC koers nog stukken hoger komt te liggen. En bijna evenveel redenen waarom het ook terug kan vallen naar nul. Niet omdat ik de techniek achter cryptocurrencies niet vertrouw, maar vanwege de immense belangen van "zekere partijen op belangrijke posities" om Bitcoin vooral niet te laten slagen.

Link to comment
Share on other sites

Citaat

De bitcoin was vrijdagochtend ongeveer 1275 dollar waard, terwijl 1228 dollar moest worden neergeteld voor een troy ounce goud (circa 31 gram). Donderdag bereikte de bitcoin met 1293 dollar zijn hoogste waarde ooit.

Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27726136/__Waarde_bitcoin_overstijgt_goudprijs__.html

Overigens zit ook Ethereum zit zwaar in de lift, die is in een paar dagen tijd ongeveer verdubbeld.

Ethereum__ETH__price__charts__and_info___CryptoCurrency_Market_Capitalizations.thumb.png.8a11ec463f394ed8b90be80f99d629cd.png

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje

Het probleem met Bitcoin is dat er maar weinig coins te koop staan. Daardoor stijgt de waarde snel op het momenten dat er (veel) vraag is. Echter zodra ee weinig vraag is en mensen willen er vanaf wil klapt de koers gelijk in elkaar.

Een tijdje geleden had Eutherium hier last van. De afgelopen dagen zie je het bij Gulden en Bitcoin komt eerdaags ook wel weer aan de beurt denk ik.

Elke euro winst die je met dit soort 'bubbels' maakt is iemand anders zijn verlies.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Een van de mensen uit mijn straat wilde graag een Bitcoin kopen ruim 2 jaar geleden (stond op zijn bucketlist) en aangezien hij wist dat ik dit wel wist om te doen heb ik dit samen met hem thuis geregeld (begin 2015). Via zijn eigen wallet (blockchain) stond die daar 2 jaar te verstoffen tot ik hem vorige week vertelde dat de koers over de 1000€ heen was gegaan. Met 2 kleine bezoekjes hebben we eerst 0.1 BTC verkocht via Bitonic (als test) hebben we deze week de rest verkocht voor hem 0.9 BTC. Met een aankoop van 400€ toen (wat al best hoog was) was die super blij met 1100€ en kan hij zijn volgende droom van de bucketlist verwezenlijken. Zo zie je maar, soms is het goed om dingen te kopen en weg te leggen en niet meer aan te denken :-) Mijn fee, een lekker kopje thee met een koekje en een leuke tijd.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

ETH heeft vandaag zelfs even boven de €40 gestaan, de koers is een grote rollercoaster. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum helemaal niet eens bedoeld als alternatieve currency voor cash en bancaire transacties, het is primair een soort virtuele brandstof om transacties mee te doen. (Okee, lekker vaag. Maar toch, moest het ff roepen ...) 

Dus zonder dat ze (de developers van ETH) het wilden is het toch een geliefd object voor speculaties geworden die ongetwijfeld in een koude kermis eindigt. Of niet ;) 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
Op ‎18‎-‎3‎-‎2017 om 16:17 zei JackPot:

Deze bewegingen laten mijn inziens precies zijn dat t pure speculatie is wat deze munten zijn en 'nooit' geld van centrale banken zal vervangen

Grappig toen ik zojuist zag dat 'Gulden' na weken van negatief sentiment vannacht ineens weer rond de 50% omhoog schoot dacht ik precies hetzelfde.
De grootste bedreiging voor de huidige cryptocurrency is dat centrale banken met een zeer beperkte investering een eigen coin kunnen lanceren waar de massa waarschijnlijk meer vertrouwen in heeft.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

In Las Vegas zal komende maand een nieuwe stripclub worden geopend, genaamd The Legends Room. Bijzondere is dat je hier alleen naar binnen kunt door een membership aan te kopen met een crypto currency --> The Legends (LGD). Deze zijn te koop op de Bittrex exchange.

Het zal dus ook nog maar even duren voordat de Onecoins in te ruilen zijn voor een bezoek aan deze stripclub!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

In Las Vegas zal komende maand een nieuwe stripclub worden geopend, genaamd The Legends Room. Bijzondere is dat je hier alleen naar binnen kunt door een membership aan te kopen met een crypto currency --> The Legends (LGD). Deze zijn te koop op de Bittrex exchange.

Het zal dus ook nog maar even duren voordat de Onecoins in te ruilen zijn voor een bezoek aan deze stripclub!Maarja, hoe stop je die dingen in het broekje of tussen de tieten van een stripster?
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...
 • FiftyFifty changed the title to Crypto Currency (o.a. Bitcoin, Ethereum, Guldens etc.)

btc-eth-cmc.thumb.png.657d26d7770e65fbac2edac560a9b277.png

Gedenkwaardig moment: Ethereum staat nu boven de 50% van de totale marketcap van Bitcoin! De koers is weliswaar maar 10%, maar er is ruim 5x zoveel ETH in omloop als BTC. Op dit moment kan ik geen andere gegronde argumenten bedenken dan dat het pure speculatie is die de koers zo opdrijft, maar desondanks is het bijzonder dat er een altcoin is die zo dicht in de buurt van Bitcoin aan het komen is.

Ondanks het speculatieve karakter 'geloof' ik nog altijd in de potentie van Ethereum, net zoals Bitcoin, als onderdeel van een toekomstig financieel fundament. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan, want zowel overheden als banken zullen er noooooit mee akkoord gaan dat zij de controle op geld kwijtraken.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.