Jump to content

Onetimer van de eeuw: Steem, Steemit.com


Guest Gokje

Recommended Posts

Guest Gokje

De Steem blockchain is een gedecentraliseerde socailmedia blockchain. Op deze blockchain draaien meerdere applicaties die momenteel in ontwikkeling zijn. De meest bruikbare applicatie op de blockchain is Steemit.com dat in betaversie operationeel is. Steemit.com is een blogging platform en het best te omschrijven als een kruizing tussen Reddit, Instagram, Facebook en een forum. Momenteel kun je YouTube filmpje implementeren maar in de toekomst zal het mogelijk worden om rechtstreeks video materiaal te uploaden.

In tegenstelling tot de reguliere socialmedia beloont de Steem blockchain niet voornamelijk haar founders maar hoofdzakelijk de gebruikers die een positieve bijdrage leveren aan het content voor de applicaties die op de blockchain draaien. De applicaties betalen uit deels uit in Steemdollars (SBD) en steempower. Dit steempower dit geeft je meer votingpower (invloed) op de applicaties maar is ook te converteren naar Steem (STEEM). Zowel Steemdollars als Steem zijn cryptocurency en verhandelbaar op de verschillende exchanges zoals Poloniex en Bittrex. Dus via deze weg om te zetten naar keiharde euro's op je bankrekening. Ik snap dat dit hele bovenstaande verhaal voor de meeste mensen klinkt als 'abra cadabra' maar ik ben Steemit.com nu een tijdje aan het testen en ben er inmiddels 100% van overtuigd dat dit 'DE ONETIMER' van de eeuw is.

Nu waarom ik dit hier post? Ik volg dit forum nu een tijdje en merk dat hier een aantal mensen hier bovengemiddeld verder kijkt naar concepten die veel geld kunnen opleveren. Uiteraard heb ik een visie hoe dit mij rijk gaat maken. Echter Steemit.com is een complex platform en met creatieve, vindingrijke mensen in je netwerk zijn er ongetwijfeld vele wegen te vinden om hier schatrijk mee te worden.

Kijk gerust is op de site rond:

www.steemit.com

Of op mijn account:
https://steemit.com/@hsq


Oja.. mocht je besluiten om je aan te melden. Hou er dan even rekening mee dat acceptatie enkele dagen na duren vanwege de vele aanmeldingen. Bewaak daarnaast het lange  paswoord van cijfers en letters dat je krijgt met je leven. Dit is namelijk, the key to your money.

Link to comment
Share on other sites

Altijd interessant. In juli een enorme pump en dump, om nu weer op te leven omdat de Bitcoin stijging debiel was afgelopen weken. Vandaag zoals de Bitcoin ook flink in de min dus een goed moment om in te kopen.

Coins kopen en verkopen snap ik, maar wat doet Steem nu precies zelf? Wat voor een applicaties draaien er op steem?

Heb je iets meer praktische voorbeelden? Ik wil best wel instappen, maar de homepage schrikt eerder af dan dat het uitnodigt.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje

Je hoeft eens echt in te stappen.
Zodra je de applicaties op de blockchain gaat gebruiken verdien je Steem dus geld.
Geen investering niets nodig gewoon gratis cryptogeld.

Mijn best betaalde post tot nu toe leverde $146 op:
https://steemit.com/photography/@hsq/how-nature-take-over-an-old-graveyard

maar je ziet regelmatig posts van vele duizenden dollars voorbij komen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje

Slimme zet..

Wat is je account naam? Dan ga ik je volgen en je berichten upvoten.
Mijn votes zijn momenteel rond de 25 cent waard en na de update volgende week ongeveer een dollar.

Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei Gokje:

Slimme zet..

Wat is je account naam? Dan ga ik je volgen en je berichten upvoten.
Mijn votes zijn momenteel rond de 25 cent waard en na de update volgende week ongeveer een dollar.

Dennis024, maar ik moet dus nog wel wachten tot ik word goedgekeurd.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
2 uur geleden zei Hotrunner:

Hier snap ik dus echt helemaal niets van.

Steem is indaad heel lastig te begrijpen in het begin. De beloning structuur zit anders in elkaar als wat 'wij' logisch vinden maar klopt wel. Daarnaast draait de Steemit applicatie nog in de 'beta versie' (test fase) dus één en ander is nog niet heel erg gebruiksvriendelijk.

Ik heb ondanks dat dit niet noodzakelijk is wel een paar honderd euro geïnvesteerd voor wat extra votingpower. Nu na een paar maanden testen op het platform en is mijn account al dik $12.000 waard dit is converteerbaar naar Steem en zodoende uit te betalen in keiharde cash. Laat je het zoals mij gewoon staan, krijg je naast voordeel van eventuele waardestijging van de Steem en invloed op het platform ook nog eens 9,5% rente over je Steempower en Steemdollars.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
11 minuten geleden zei JackPot:

Het klinkt een beetje als een piramidefonds.

Dat is een beetje te kort door de bocht. Daarnaast hoef je geen cent in te leggen. Als je bijvoorbeeld je stukjes die je op Onetime post ook één op één op Steemit zou posten. Dan levert dit bij upvotes gewoon geld op. Geld wat je indien gewenst ook op kan nemen en via Bitcoin en een exchange naar je rekening kan storten.

Verder word ik er ook niet beter van als mensen zich aanmelden. Ik ben gewoon een enthousiaste gebruiker. Naast dat ik graag meer followers wil voor mijn Steemit blog kunnen we misschien een soort upvote pool starten waar we elkaar upvoten en zo meer verdienen.

Thats all..

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
2 minuten geleden zei JackPot:

@Gokje het was ook zeker geen persoonlijke 'aanval' hoor. Maar het klinkt allemaal beetje vreemd en ik snap het waarschijnlijk (nog) niet :)

Ik voel me ook zeker niet aangevallen hoor. Snap dat men huiverig is voor 'nieuwe' dingen maar sinds ik er mee aan het testen ben heb ik al verschijnende gebruikers dik zien cashen op dit platform.

Hier een voorbeeld van een wat actievere gebruiker die ik volg:

https://steemit.com/steemit/@hilarski/we-purchased-this-vw-with-steem-earned-on-steemit-com

Link to comment
Share on other sites

Dank voor de post @Gokje, ik ben dol op cryptocurrencies ? dus natuurlijk account aangemaakt: https://steemit.com/@sxdj 

Ondanks mijn enthousiasme voor blockchain technology sta ik wel erg wantrouwend tegenover elke altcoin, want 99% probeert m.i. mee te liften op de hype. Op het eerste gezicht vallen me de volgende Pros en Cons op:

  • PRO: Een van de oprichters van Steemit is tevens oprichter van Bitshares, momenteel #9 in de crytocurrency market cap.
  • PRO: Als social software platform waar mensen hun tijd in steken, kan je zeggen `time = money` en dat klopt natuurlijk als een bus
  • CON: Er wordt vooral gesproken over geld verdienen met je inhoudelijke bijdrage, maar dat geld moet ergens vandaan komen. Waar vandaan?
  • CON: De kwaliteit van een cryptocurrency hangt af van de betrouwbaarheid van de blockchain. Dat de techniek gemaakt is voor decentraal gebruik, wil niet zeggen dat dit in de praktijk ook zo is; er moeten voldoende (lees: veeeeeeel!) nodes zijn die de gehele blockchain in sync draaien wat ook samenhangt met het minen. (De incentive om dit te doen bij Bitcoin is de koerswinst die het kan opleveren voor de bitcoincenten die je ermee verdient. Of je doet het om vrijwillig een bijdrage aan de stabiliteit van de blockchain te leveren.) Van Steem Nodes zijn er op dit moment maar 41 (!!) waar er bovendien slechts 23 (!!!!!!) online zijn. Vergelijk dat eens met de 7532 bitcoin nodes die er zijn. 
  • CON: Het lijkt me niks meer of minder dan een 'tipping platform' waarmee bv ook Dogecoin populair werd (ondanks dat het opzettelijk voor de grap was gemaakt). Op de site van Steem.io zeggen ze dit erover: (maar vind het beetje vaag tomato tomatoe antwoord) ;)
Citaat

 

How is Steem different from tipping platforms?

Cryptocurrency tipping platforms require users to give something up to reward other for their contributions. With Steem, rewarding others is as simple as voting for a post, such you may on Reddit, or as you would Like a post on Facebook.

 

Conclusie: Ik ben zeker niet overtuigd. Maar het is leuk genoeg om even aan te kijken.

PS: Kwam nog dit filmpje tegen op www.steem.io, met een beetje extra context:

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje

@FiftyFifty Bedankt voor je uitgebreide reactie. Dit soort reacties hoopte ik een beetje op. Want hier leer ik van. :)

De Steemdollar en Steempower die je content genereerd komt uit inflatie. Het geld dat je verdient komt van investeerders die je Steem of SBD kopen op de exchanges. Steemdollar staat bij Bittrex op +/- $1.60 en Steem net boven de $2 dus er is een markt voor deze coins.

Steempower kun je in 13 wekelijks termijn powerdownen naar Steemcoins. Voorbeeld: Je post een item over je reis naar Las Vegas en door de upvotes word deze post op $1250 gewaardeerd. Dan gaat van dit bedrag +/- $250 naar de mensen die het bericht geupvote hebben. Jij krijgt 500 Steemdollar die je direct kan doorsturen naar Bittrex of Poloniex en kan verkopen á $1.60 = $800 cash of Bitcoin. Daarnaast krijgt ook +/- 250 Steempower die je in 13 wekelijkse termijnen kan omzet in verkoopbare Steem $38,46 per week bovenop de $800 die je direct al verdient had.

Edited by Gokje (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Het klinkt nog steeds niet heel betrouwbaar om eerlijk te zijn want ik weet nog steeds niet wie het geld nu allemaal betaald? Dat je er zelf geld mee kunt verdienen geloof ik wel, maar ergens moet het geld vandaan komen.Investeerders kopen die Steem dollars, maar vooral omdat ze blijkbaar denken dat ze in waarde gaan stijgen. Het klinkt dan wel een beetje als Bitcoin, die mijn je, en hier krijg je die Steem dollars door content die je plaatst?

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
4 uur geleden zei JackPot:

Het klinkt dan wel een beetje als Bitcoin, die mijn je, en hier krijg je die Steem dollars door content die je plaatst?

Ja de inflatie die de blockchain genereerd word grotendeels verdeelt op basis van de energie die je in het platform steekt. Dus je mijnt de Steemdollar en Steemcoins door content te plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
2 uur geleden zei Hotrunner:

Daar dacht ik dus ook aan.

 

 

Alles waar je geld in investeert kun je infeite zien als een piramide fonds. Aandelen, Goud, Bitcoin ect. Het mooie van Steem is dat je er ook geld mee kan verdienen zonder in te leggen.

 

39 minuten geleden zei FiftyFifty:

Hoeveel Steemdollar of Steempower kost het je om te voten?

Niets, sterker nog wanneer je goede content upvote. Dus content die andere ook upvoten word krijg je zelfs meer Steempower omdat je een positieve bijdrage levert aan het platform. :)

Edited by Gokje (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
Zojuist zei LasVegasNic:

Ik snap er niets van maar dat zal wel aan mij liggen. Ik ben nog uit het tijdperk van de spaarboekjes 1f602.png.

Het is inderdaad lastig te begrijpen vooral wanneer je niet thuis bent in de cryptocurrencies is het flink omdenken.

Maargoed ik probeer hier verder niets te verkopen. Ik deel enkel iets wat voor mij vooralsnog goed geld op lijkt te leveren. Uiteraard gaat het allemaal niet vanzelf en moet je er enige energie insteken.

Ik zie hier op Onetime regelmatig verhalen voorbij komen waarvan ik denk dat ze op Steemit.com wel eens leuk geld op zouden kunnen leveren. Daarom tip ik jullie mochten mensen het oppakken dan volg ik graag hoe het deze personen vergaat zodoende kunnen we van elkaar leren.

Thats all..

Link to comment
Share on other sites

Thanks @Gokje. Ik schrijf ook verhalen maar doe dit op mijn eigen Las Vegas websites. In het Nederlands.Ik heb net gekeken en als het echte dollars zijn die men kan innen dan doen een aantal schrijvers het niet slecht. Good-Karma harkt wel heel gemakkelijk geld binnen: https://steemit.com/esteem/@good-karma/esteem-image-upload-fix-notifications-and-other-improvements-2017616t1548563z Blijft het apart vinden maar als het je niets kost en uiteindelijk toch iets oplevert. Go For It :-)

Vraag me wel af of er straks niet gewoon copy paste wordt gedaan. Ik zie ergens een tekst en plaatst het hier op de site. Even geld innen en dan vertrekken.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
2 minuten geleden zei LasVegasNic:

Vraag me wel af of er straks niet gewoon copy paste wordt gedaan. Ik zie ergens een tekst en plaatst het hier op de site. Even geld innen en dan vertrekken.

Copy en paste is geen probleem zolang het content maar aantoonbaar van jezelf is.

Robots zoals ook zoekmachines gebruiken checken of een post ook elders op het internet te vinden is. Is dit het geval dan word je gevraagd aan te tonen dat je de auteur bent.

Wanneer mensen coins verdient hebben met een post staat het hun vrij dit direct uit te cashen. Het zijn hun coins en gezien de waarde stijgingen de laatste tijd zijn er via de exchanges kopers genoeg te vinden.

Verder lijkt met mij sterk dat mensen na een winstgevende post vertrekken. Het ligt meer voor de hand dat ze daarna nog meer posten. Wanneer jij bij HC altijd verliest en bij Jacks regelmatig de jackpot wint ga je toch ook steeds minder bij HC spelen. :)

Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei Gokje:

Niets, sterker nog wanneer je goede content upvote. 

Daar zit een beetje voor mij de kneep qua geloofwaardigheid van het platform. Jouw gratis upvotes leveren mij dus Steemdollars op ... Dat is toch niet reëel? Wat is dan de drempel om iedereen te gaan upvoten en vice versa zodat iedereen "money out of thin air" krijgt?

Begrijp me niet verkeerd, ik kraak het (of jou) niet af, maar ik wil begrijpen waarom het potentie heeft of zou kunnen hebben. Maar als ik zie dat steemers zelfs flink verdienen ($36 in 7 uur and counting) aan een inhoudelijk waardeloze #introduceyourself post als deze dan wekt het de indruk dat - omdat upvoten gratis is - iedereen als een gek elkaar upvote om elkaar in een cirkeltje te belonen.

Kortom, nog verre van overtuigd ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje

Dat voorbeeld dat je geeft word wss gewaardeerd omdat hij best veel info heeft en het platform nog relatief klein is. Als het nou een lekker wijf was geweest had ik die post ook wel even upgevote. :)

Naarmate je meer Steempower hebt wegen je votes zwaarder. Dus met een nieuw account is jouw aandeel in die 36 dollar van die gozer nihil.

Ik zou zelf ook gewoon zo'n post maken heb je mooi dik 30 dollar verdient. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.