Jump to content

Staken doe je maar in je eigen tijd


Nomore

Recommended Posts

Ik gooi er maar een stelling in. Ik bedoel hier overigens niet strafbaar in de zin van dat staken niet moet kunnen in de tijd van de baas. Als je dan zo stoer wilt zijn om te staken doe het dan in je eigen tijd door middel van vakantiedagen op te nemen. De ambtenaren krijgen gemiddeld toch al 50 vakantiedagen per jaar, dus dan kan die ene vakantiedag (of tegenwoordig staken ze meerdere dagen per jaar) er ook nog wel af.

Wanneer gaat de politie, in dit geval, eens beseffen dat ze beste werkgever hebben die er maar bestaat in Nederland met de beste secundaire voorwaarden die er bestaan? Misschien is het salaris niet zo hoog als in de publieke sector, maar de arbeidsvoorwaarden zijn allerminst slecht.

En dan je gelijk afdwingen door continue maar te blijven staken en andere beroepsgroepen lastig te vallen met hun consument onvriendelijke acties. Ga gewoon je werk doen dan krijg je vanzelf meer respect en waardering.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ik ben voor het recht van staken. Niet zoals de Franse boeren het doen. Je blijft met je poten van anders mans spullen af. Ik ben ook van mening dat de politie meer mag verdienen. Naast een goed inkomen zeker respect. De kosten van de inzet van politie moet gewoon voor de rekening van de club komen. Toeslag op tickets? Ze mogen van mij ook zonder uit-publiek spelen. Voetbal moet een feest zijn. Iets waar je met veel plezier naar toe gaat. Dit geldt ook voor agenten, met plezier naar het werk gaan met een goede beloning en voorwaarden erbij.

Link to comment
Share on other sites

Dat vind ik zo'n non reden. Om de voetbalclubs hier de schuld of de kosten te geven. Bij een concert is er ook politie, bij koninginnedag barst het van de politie, noem maar op. Er zijn elk weekend 500.000 mensen die naar het voetbal kijken in het stadion, en nog eens 2 miljoen voor de tv. Dan mag ook de overheid hier best iets voor bijdragen.

En jazeker mag er meer respect komen voor de politie. Ik kan me ook niet voorstellen dat je uberhaupt een grote mond durft open te trekken naar de politie, laat staan ermee gaat vechten, of erger.

Maar dat respect krijgen ze alleen als er strengere straffen komen en mensen wel 3 keer nadenken voordat ze iets tegen een politieagent durven te doen. Nu is t zo dat je de politie mag slaan, uitschelden en noem maar op en mag de politie helemaal niets terug doen.

Maar staken is mijn inziens het debielste middel dat er is. Als ik het niet eens ben met een boete van de politie en ik betaal hem niet (staken) kunnen we dan lekker onderhandelen? En als ze het dan niet eens zijn met mijn voorstel dan ga ik nog een keertje staken?

Kleine kinderen zijn het die hun lolly niet krijgen, maar tegelijkertijd arbeidsvoorwaarden hebben waar de helft van Nederland alleen maar kan dromen.

Tot slot, hoger salaris voor de politieagent komt uit jou en mijn zak.

Zou je het er voor over hebben om elke maand 100 euro extra te betalen om de politieagent een (nog) beter salaris te geven zonder dat je er iets extra's voor terug krijgt? Ik denk dat degene die juist voor het staken zijn dit iemand anders niet gunnen als t uit de eigen zak komt, maar wel als t uit de overheid komt (ook eigen zak)

Link to comment
Share on other sites

begrijp ik je stelling goed dat je wilt dat staken STRAFBAAR wordt als je het doet in de tijd van je baas?

Wat bedoel je met strafbaar??? Werkstraf? taakstraf? gevangenisstraf als je staakt?

Rare titel, wil best inbrengen in een discussie, hou van een goede discussie op z'n tijd. Maar ik zie je stelling niet onderbouwd worden?

Link to comment
Share on other sites

Tot slot, hoger salaris voor de politieagent komt uit jou en mijn zak.

Zou je het er voor over hebben om elke maand 100 euro extra te betalen om de politieagent een (nog) beter salaris te geven zonder dat je er iets extra's voor terug krijgt? Ik denk dat degene die juist voor het staken zijn dit iemand anders niet gunnen als t uit de eigen zak komt, maar wel als t uit de overheid komt (ook eigen zak)

Jij hebt zeker afgelopen 5 jaar ook geen cent salarisverhoging gehad?

Dat je het salaris van een ambtenaar op zo'n bizarre manier kunt onderbouwen.

Wow... 100 euro extra betalen zonder er iets voor terug te krijgen? Het grootste gros van de werkende Nederlanders krijgen gewoon elk jaar een salarisverhoging hoor. Of dit nou 0,5% of 10% is. Maar dit loopt altijd wel een beetje mee met de inflatie

Ik denk dat je echt even iets meer tijd moet nemen voordat je op de ' plaats reactie' knop drukt.

Ik weet dat je slim genoeg bent, vind alleen nu dat je argumenten iets te ondoordacht overkomen.

Link to comment
Share on other sites

@maris, ik ben sinds de kredietcrisis inderdaad niet omhoog gegaan in salaris, wel achteruit helaas.

De reden dat er geen salarisverhoging is geweest is uiterlijk de recessie waar we allemaal in Nederland mee te maken hebben. En feit blijft dat het ambtenarenapparaat te groot is in dit land en de bureacratie te hoog in dit land.

Het is vast geen topsalaris wat je krijgt als politieagent, maar het is ook weer niet dat je het slechtst betaalde beroep van het land hebt, en je hebt geweldige secundaire arbeidsvoorwaarden. Nee het is niet leuk om wederom onvoldoende salaris verhoging te krijgen, maar misschien is het geld wel op, of wordt door dezelfde overheid/baas besteedt aan de verkeerde dingen. De tijden veranderen, voor iedereen zoals doorwerken tot je 67e, en straks tot je 70e. Als dat de oplossing is dan doen we dat toch, in plaats van staken? Dat kost de overheid/baas alleen maar geld dat dus niet aan deze werknemers meer kan worden besteed.

Ik gun iedereen zoveel mogelijk salaris, maar wel door te werken en niet door te staken.

Ps, ik ben hierin misschien te zwart/wit, maar kan met mijn pet er niet bij dat staken de manier is om meer geld af te dwingen. Ik zie het als chantage, wat in Nederland verboden is.

Link to comment
Share on other sites

Waarom komt met niet met een compromis dat men x procent van de vakantiedagen inlevert voor zeg 10 procent meer loon? Dus meer markt conform aantal vakantiedagen en secundaire voorwaarden in ruil voor meer markt conform salaris?

En ik denk dat overheid meer moet bezuinigen op de kantoor ambtenaar en dit geld steken in de ambtenaar op de straat!

Link to comment
Share on other sites

Ik kan een legio ideeën bedenken waarom staken een goed alternatief is. Stel je krijgt je salaris niet of je moet hele gevaarlijke dingen doen zonder dat je goed beschermd wordt. Ga van mij maar lekker staken zal ze leren de werkgevers. Voor betere arbeidsvoorwaarden kan ik mij nog indenken dat ik daar de straat voor op zou gaan. Stel ik word ziek en krijg geen uitkering of ik krijg geen vakantie dagen dan zou ik wel met een spandoek voor het hoofdkantoor gaan staan. Voor meer salaris gaan staken in Nederland, ik ben daar geen voorstander van.

Staken in je eigen tijd? Ik lig liever in mijn hangmatje in mijn vrije tijd. Ja begrijpelijk vanuit de werknemer oogpunt om de werkgever (in dit geval wij (de overheid) om extra kosten en irritatie op te zadelen. Het stakingsrecht is een recht veelal vanuit vorige periodes. We hebben het zo goed en schijnbaar beseft dat iedereen in Nederland dit nog niet.

Link to comment
Share on other sites

Het is een regelrechte schande dat agenten durven te staken!

Ze hebben een (min of meer) betaalde opleiding gehad, krijgen een normaal salaris, het basissalaris is niet al te veel, maar dat loopt hard op met overwerk, nachtwerk, weekenden etc. etc. en als je dan ook nog in bepaalde commissies zit of bijv. lid vd ME bent krijg je ook nog extra pieken. Ook zijn herintredingstrajecten, allerlei studies een CAO en cursussen alsmede een prima pensioenregeling inbegrepen. Pensioen. LOL. CAO dubbele LOL. Dat heb ik van mijn leven nog niet gehad en ik werk toch ook al 17 jaar.

Ze hebben net ffs 5% & €500 piek gehad. Maar dat is de heren en dames van de "sterke arm" niet genoeg.Het is echt niet te geloven dat ze hun mond durven open te trekken. Weet je hoeveel ik er de afgelopen 5 jaar op vooruit ben gegaan? -12%. MIN ja. Omdat we zware tijden achter de rug hebben gehad. Dat moet opgehoest worden. met hard werken. Niet met hard staken.

Het is helemaal dramatisch dat het publiek (De mensen die ze betalen in ruil voor orde en handhaving) hier dan ook nog last van heeft.

Werknemers zijn in NL veel te goed beschermd. Je zal personeel hebben! Als het werknemers niet zint kunnen ze gaan staken. Maar wat kun jij als werkgever doen als je personeel er de kantjes eraf loopt? Je kan je personeel er niet eens zomaar uitschoppen.

Ook lees ik hierboven steeds dat agenten respect moeten krijgen. Respect krijg je niet. Dat verdien je. Ik denk dat oom agent voorlopig wel weer even klaar is en de komende paar jaar niet op enig respect what so ever hoeft te rekenen.

Link to comment
Share on other sites

Mijn broer zit idd bij de politie. Geen idee wat hij ervan vindt. Hij zit er nog niet lang genoeg bij om al geïnfecteerd te zijn met al die vakbondpraat. Onze vader is altijd zelfstandig ondernemer geweest en dus weet hij ook wel hoe onvanzelfsprekend het is dat je elke maand genoeg pieken hebt om de huur op te kuchen en hoe hard er eigenlijk voor geld gewerkt moet worden. Het is namelijk verrotte hard werken om een paar knaken te verdienen. Probeer maar eens een eigen bedrijf in iets te beginnen. Het zal je vies tegen vallen hoe moeilijk dat eigenlijk is.

Link to comment
Share on other sites

Ja zo kan elk beroep wel een bepaalde toeslag verdienen. Toch? Een casino medewerker krijgt het minimum loon en loopt die riscos ook en heeft minimale secundaire voorwaarden. Om maar een voorbeeld te noemen. Maar die heeft pech omdat ze niet voor de overheid werkt. De overheid moet inkrimpen qua medewerkers en qua voorwaarden.

Link to comment
Share on other sites

Laten we ook weer niet al te glorieus doen over politiewerk.

Het is uiteindelijk ook "maar" gewoon middelbaar niveau. Het is niet dat er hartchirurgen of raketgeleerden aan verloren zijn gegaan. 22% is VBO/VMBO/MAVO, 73% is MBO en maar 5% is hoger opgeleid.

Dan is een gemiddelde (10 jaar in dienst) van rond de 3K per maand met daarbij nog allerlei secundaire extraatjes die een NLer in de private sector nog nooit van zijn leven van dichtbij heeft gezien gewoon een goed salaris.

Daarmee pakt Oom Agent 42K bruto op jaarbasis. Het gemiddelde bruto jaarsalaris voor een MBO-er is €24.000 per jaar.

En dan nog steeds: Vergeet de secundaire arbeidsvoorwaarden niet! (EN de bonus die ze net hebben gehad: 5% raise + €500 eenmalig. Wanneer hebben jullie voor het laatst 5% raise gehad en een bonus van €500?)

Op een rijtje:

36-urige werkweek (In de echte wereld: Minimaal 40, maar vaker 45)

Deeltijd werken mogelijk (In de echte wereld: Soms ook mogelijk)

24 dagen vakantie, maar dit wordt hoger naar mate je ouder wordt "Oude lullen dagen" dus) (In de echte wereld: Misschien in de bouw of in de staalindustrie, maar ver dikke doei)

Collectieve ziektekostenverzekering (In de echte wereld: Nope)

Reiskosten vergoeding: €0.18 per kilometer (In de echte wereld: Vergoeding obv 2e klas trein in mijn geval: Scheelt alleen deze regeling al bijna 300 baffa's op maandbasis)

Pensioenvoorziening ABP (In de echte wereld: Collectief pensioen is allang niet meer vanzelfssprekend, in de sector waar ik werkzaam ben zelfs een uitzondering)

Korting op verzekeringen (Nope)

Fietsplan (Nope)

Ouderschapsverlof (In sommige gevallen)

Mogelijkheid tot thuiswerken (In theorie misschien, maar vaak gewoon niet mogelijk)

Opleidingsbudgetten (I wish)

Eindejaarsuitkering van 8% (oftewel: 13e maand) (Nope)

En dan op primair vlak:

Betaalde opleiding!

Eerste jaar: €808,58

Tweede jaar €1175,25

Derde jaar: €1333

Als je echter VOOR je opleiding al 2 jaar minimaal 28 uur pw hebt gewerkt wordt je salaris aangepast.

En de allergrootste perk is natuurlijk dat je met zwaailichten aan lekker over de busbaan kan blaffen, dat is handig, want dan eet je je shoarma en patat altijd lekker warm. (http://www.nu.nl/algemeen/1966972/zwaailicht-aan-voor-warme-patat.html)

Kortom: De politie mag blij zijn dat de helft van NL nog druk bezig is met de start van het voetbalseizoen, want de beloning is nu al meer dan genereus. Dus: Agentjes van NL: Mondje dicht en weer lekker aan het werk en als jullie lief zijn krijgen jullie over een jaartje of 5 misschien er nog wel een keertje 2,5% bij.

Link to comment
Share on other sites

Acties worden grimmiger en men wil ook prinsjesdag verder gaan boycotten en lekker staken.

Vandaag mooi uiteengezet dat de FNV een leugenachtige organisatie is die haar leden tegen de overheid op zet. Zie bijgaand stukjes uit Bartjens in het FD. De FNV knutselt met wat cijfers en laat dat als waarheid gelden waar de politieagent nu achter aan loopt.

Bron FD.nl

Die verslechtering ontstaat volgens de FNV doordat in het loonakkoord is afgesproken dat de pensioenen voortaan niet meer worden opgehoogd met de looninflatie, maar met prijsinflatie. Ze gaan dus van ‘welvaartsvast’ naar ‘waardevast’. In de rekenregels die pensioenfondsen moeten hanteren bij het bepalen van hun premie wordt aangenomen dat prijsstijgingen gemiddeld 2% zijn en loonstijgingen 2,5%. De premie kon dus direct iets omlaag.

Vakbond FNV is er naar eigen zeggen in de berekening van uitgegaan dat dit verschil van 0,5% tussen loon- en prijsinflatie zich in de praktijk ook gaat voordoen. Uitgaande van een gemiddelde looptijd van dertig jaar ontstaat er dan een verlaging van het pensioen van circa 15%, aldus een pensioenexpert van FNV.

Link to comment
Share on other sites

Plasterk en Rutte houden voet bij stuk inzake de lonen van ambtenaren, waarbij de ambtenaren natuurlijk vooral naar de volledige beloning moeten kijken.

Stuk van RTL Nieuws

Politieagenten, leraren en rijksambtenaren krijgen niet meer geld dan in het loonbod dat er nu ligt, staat. Dat zeggen premier Rutte en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Het laatste CAO-bod van het kabinet is vijf procent loonsverhoging over 2015 en 2016 en een eenmalige uitkering van 500 euro. "Na vijf jaar nullijn is dat een loonruimte die ongekend is", zegt Plasterk daarover.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.