Jump to content

Extra geld verdienen via concert tickets


TheGreatOne

Recommended Posts

Vandaag mijn dochter (13) een lesje gegeven om op een slimme manier geld te verdienen op een manier die ik in de jaren "90 erg veel deed. Bij populaire concerten kaartjes kopen en deze weer door verkopen aan mensen die geen kaartje hadden bemachtigd maar wel graag naar het concert wilden. Ik begon met 20 kaartjes voor de Spice Girls (1997) en liet een student voor het Postkantoor staan in de nacht zodat die vooraan in de rij stond en de kaarten kon kopen voor 50 gulden per stuk en en deze weer netjes doorverkocht voor 120 gulden (goedkoper dan andere) via advertenties in de krant en de Via Via. Dit proces herhaalde zich regelmatig via Michael Jackson, U2 en andere grootheden die Nederland aandeden. Tegenwoordig zie je dat tientallen bedrijven die professioneel doen en werd ik getrickert bij het concert van Adele wat afgelopen week binnen 10 minuten was uitverkocht.

Nu zou ik dit persoonlijk zelf niet meer zo snel doen aangezien ik mij meer richt op andere slimmere deals in casino's maar dacht dat ik mijn kennis wil wilde overdragen aan mijn dochter die altijd wel een extra centje kan gebruiken. En aangezien Justin Bieber volgend jaar een optreden geeft in Nederland (Gelredome, Arnhem) en deze kaartjes natuurlijk ook binnen 15 minuten zijn uitverkocht heb ik vandaag een generale repetitie gehouden met dochter lief. Donderdag om 10:00 (17 december) start de voorverkoop van deze kaarten. Het concert is pas op zaterdag 8 oktober en zal tegen die tijd een ware hype veroorzaken van deze muziek ster.

Via de legale aanbieder Ticketmaster.nl kan je maximaal 8 kaartjes scoren vanaf 44€ (+ 4€ service kosten) http://www.ticketmaster.nl/event/justin-bieber-purpose-world-tour-tickets/158125 En met een investering van 384€ kan ik wel mijn hand in het vuur steken dat er een rendement van meer dan 100% te halen is en dat is veel geld voor een werkje van niks. Met aankoop en verkoop ben je ongetwijfeld een aantal uur bezig maar als je dan meer dan paar keer een jaar zakgeld kan verdienen kreeg ik haar aandacht snel.

Even alle stappen doorlopen en dan vanaf 09:59 klaar zitten donderdag via diverse computers en aansluitingen en dan mag het F5-en beginnen en met wat Tips & Tricks van de Great One is dit verder een fluitje van een cent ;-)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Persoonlijk vind ik dit niet de meest sympatieke manier om extra geld te verdienen.

Klopt, deze discussie is al 20 jaar oud en schijnbaar is de overheid net zo incompetent als de online gokbusiness die nog niet eens gereguleerd is.

Het is vraag en aanbod, iemand wil iets hebben maar zelf minder moeite voor doen. Het kan ook andersom als er minder vraag is blijf je weer met aanbod zitten. Zo kan ik mij nog goed herinneren dat er zomaar een paar concerten bij kwamen en ik met de kaartjes bleef zitten. You win some you lose some.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ook geen problemen mee. Waarom zou het met komkommers wel mogen, maar met kaarten niet? De VOC is er groot mee geworden, niet waar? Daarnaast is het wettelijk ook (nog) toegestaan.

Ik zie nu dit topic pas, maar heb toevallig gisteren met @Jackpot afgesproken dat ik hier een artikel over zou schrijven. Niet de manier waarop dit te doen, maar wel wat er aan verdiend wordt.

@TheGreatOne: Hoe is het met JB gegaan? Heb ze zelf niet gekocht omdat het aanbod enorm was en je het tweede concert al van mijlen ver aan zag komen.

Link to comment
Share on other sites

Voor Justin Bieber hebben we 2 zitplaatsen gescoord voor het 2de concert. We hebben ze nog niet verkocht en wachten op het moment dat de JB hype gaat beginnen als die naar Nederland komt. Ik heb mij dochter bij de hand genomen en alles uitgelegd hoe ik het zie en voor gedaan. Het mooie is dat het inderdaad niet alleen met concertkaartjes kan maar met alles en dat wordt in dit topic vergeten in mijn ogen. Alles draait om vraag en aanbod in de wereld en met mijn webshop zie ik soms ook marges voorbij komen maar je loopt ook een risico. Ben benieuwd naar je artikel Remco.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb er geen problemen mee. Doe het zelf regelmatig bij gewilde concertkaarten en voetbalwedstrijden.

Maar hoe weet je welke concertkaarten gewild zijn ??? Waar kan je dat vinden..

Thnks

Tsja, met name eigen gevoel en media goed in de gaten houden. Waren de kaarten in andere landen snel uitverkocht? Waren concerten in Nederland afgelopen jaren uitverkocht? Wordt er veel over gepraat op Social Media? Is het een grote naam, grote groep?

Over het algemeen is het niet zo moeilijk te raden om welke artiesten/groepen het gaat.

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht dat dit sinds enige jaren verboden was . . of in ieder geval strafbaar . . ik vind het een prima handeltje als particulier . . dus ik ben voor . . Ik wacht op een kleine onetimer en dan eens kijken hoeveel het opleverd :-D

Ik heb nog eens even gekeken en vond deze link:

http://muziek-en-film.infonu.nl/diversen/19374-doorverkoop-kaartjes-voor-concerten-voorlopig-niet-verboden.html

In 2008 won ik een aantal Doe Maar kaarten en helaas kreeg ik niet alles verkocht, omdat het gewonnen was, was alles winst! Er waren toen geluiden dat dit kon, maar kennelijk heb ik gemist wat de uitkomst is geworden destijds. Ik hou dit in de gaten :-D

Link to comment
Share on other sites

Ik vind dit echt een walgelijke manier van geld verdienen. Ondanks dat ik een voorstander ben van de vrije markt en dus vraag/aanbod, gaat dit volledig tegen mijn principes in over hoe je met andere mensen om hoort te gaan.

Vind het wel weer een goede zet dat je je dochter wegwijs maakt in de wereld van geld en ondernemen, maar daarbij hoort naar mijn mening ook net zoveel aandacht besteed te worden aan waarden, normen en moraliteit.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

> @Dopey zei:

> Er is zoveel aanbod op o.a marktplaats dat je er hooguit 2 tientjes per kaartje op verdiend, en dan moetje nog geluk hebben ook. Het grote geld wat TGO bedoeld is verleden tijd.

Meh, er zijn genoeg concerten waar je een leuk zakcentje mee kan verdienen hoor. Hierbij hoef je je ook niet te laten beperken door onze landsgrenzen. Wel met je eens dat de echte klappers er misschien 4/5 per jaar zijn. Maar natuurlijk kan je de hoeveelheden wat opvoeren zodat het toch een leuke bussiness wordt.

@JackPot De eerste aanzet voor het artikel is overigens gemaakt. Maar wil ook nog wat verwerken over de lopende discussie in de politiek over dit onderwerp.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

JackPot zei:

@remco86 benieuwd hoe het gaat met het artikel :)

Heb je bijvoorbeeld ook kaartjes voor Beyonce weten te bemachtigen? Hoorde vanochtend dat ze in juli naar Nederland komt op Radio 538 bij Edwin Evers. Vraag naar die kaartjes zal enorm zijn.

Goede reminder, @JackPot! Ga proberen dit weekend de laatste hand te leggen en dan mail ik het.

Ik constateer in ieder geval wel dat door de enorme venue (Arena a 50k tickets) het aanbod natuurlijk enorm versterkt wordt, en dus de prijs drukt. Ik kan je er morgen alles over vertellen in Hoorn.

Link to comment
Share on other sites

Maurice zei:

Ik vind dit echt een walgelijke manier van geld verdienen. Ondanks dat ik een voorstander ben van de vrije markt en dus vraag/aanbod, gaat dit volledig tegen mijn principes in over hoe je met andere mensen om hoort te gaan.

Vind het wel weer een goede zet dat je je dochter wegwijs maakt in de wereld van geld en ondernemen, maar daarbij hoort naar mijn mening ook net zoveel aandacht besteed te worden aan waarden, normen en moraliteit.

Hier ben ik het dus helemaal mee eens.

Het enige wat je nu bereikt is dat iemand anders zijn dochter die helaas in een iets minder welvarend gezin geboren is dus niet naar zulke concerten/evenementen kan omdat mensen zoals jullie kosten wat kost iets bij moeten verdienen en de prijs dus omhoog jagen.

Triest hoor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.