Spring naar bijdragen

Verantwoord spelen


Aanbevolen berichten

Ik lees hier verhalen en bij sommige heb ik wel eens het idee dat we met mensen te maken hebben die hun gokhobby niet meer helemaal in de hand hebben. Zelf ben ik een enorme degen dus ik oordeel er niet over.

Er zijn op internet testen om jezelf te testen,

Op onderstaande link vind je een anonieme link. Weliswaar heb ik em van de website geplukt van mijn werkgever maar heb niet de

intentie om reclame te maken. Mocht het niet gewaardeerd worden door het organiserend comité alhier voel je vrij mijn post te verwijderen.

Voor mensen die zichzelf niet in de hand hebben zou ik zeggen doe de test.

En verder voor iedereen die verantwoord speelt. Keurig ga zo door!!

gamtest.se/test/default.aspx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 10 maanden later...

@LuukFOD : Je link naar een (Zweedse) website werkt niet. By the way: Soortgelijke tests staan ook op de website van het Jillinek Kliniek: https://www.jellinek.nl/ben-ik-verslaafd/ (alle verslavingsmogelijkheden).

Directe link qua gokgedrag: https://www.jellinek.nl/test-uw-kennis-of-gebruik/test-uw-gebruik/test-uw-gokgedrag/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verhaaltje van mij over mijn "gokhobby " niet in de hand hebben gehad : gelukkig was dit al weer twee jaar geleden . Ik heb daarna strenge maatregelen genomen  en heb mijzelf  "onttilt " .


Ik herinner mij een jaar , 2014 was dat , ik had mijn vakantiegeld gekregen en over twee dagen zou mijjn verlof ingaan. Toen belde de planner of ik misschien interesse had om één dag eerder vakantie te krijgen. Ik zag dat wel zitten , maar jij kunt je misschien voorstellen hoe dat verder ging.

De volgende dag had ik mijn extra vrije dag en ik ging naar het Winston casino in Rijswijk. Ik zat vol goede energie en had zin in een vakantie vol spel. Maar niets viel en niets werkte en ik belandde in de "tilt " modus.

De helft van mijn vakantie geld was al weggespeeld , maar ik kon niet weg komen . Onzichtbare draden trokken uit de automatische Megastar roulette, omringden en vingen mij , en hielden mij vast en zo ging ook de andere helft van mijn vakantie geld de bodemloze put in .

Deze sessie zal mij nog lang heugen omdat ik vervolgens mijn vakantie plan ( veel spelen ) moest herzien in - niet spelen - , andere dingen bedenken om te gaan doen . Maar eigenlijk was dit ook een keerpunt en uiteindelijk heb ik hier wel van geleerd en heeft het nu toegevoegde waarde .

Het moeilijke is dat je verstand je dingen kan zeggen , en je kan dingen met jezelf afspreken , maar er is een onzichtbare kracht die vanuit jouzelf opkomt die zegt "ik wil dit , ik wil spelen en ik wil het nú " en dan is het ontzettend moeilijk om dit te keren .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Allen,

de test op de site van Jelinek Kleniek is erg beperkt. Er zijn uitgebreidere testen beschikbaar, doch niet openbaar, en gaan over verslavingsgevoeligheid. Buiten de maatschappelijke verslavingen van alcohol, verdovende middelen, kansspellen, roken etc, zijn er nog zeker 40 categorieën die inherent zijn aan verslaving.

Enkele voorbeelden (als stof tot nadenken):

  • de vrouw die haar periode heeft en behoefte heeft aan die reep chocolade;
  • kind dat getroost wordt door het verkrijgen van een kado;
  • man die zijn arbeidsgerelateerde frustraties uit middels seksuele behoeften op vrouw;
  • persoon die continue opzoek is naar conflicten om zijn eigen waard te vergroten omdat het individu in het verleden door zijn verzorgers is afgewezen.

 Meer info ga ik niet geven, zit hier voor mijn lol en niet om te werken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 7 jaren later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.